IPJ Neamț – Peste 500 de polițiști, pe străzi, în perioada 6-8 și 12-14 ianuarie


În zilele următoare pe raza județului Neamț, peste 500 de polițiști vor acţiona pentru ca cetățenii să petreacă în siguranţă de sărbătorile de Bobotează, Sfântul Ioan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioadele  6 – 8 ianuarie și 12-14 ianuarie a.c., peste  500 de poliţişti vor acţiona, la nivel județean, pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă,  358 sunt de la ordine publică, 67 de la poliţia rutieră, restul fiind de la alte structuri.

Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

Polițiștii vor intensifica activitățile pentru fluidizarea traficului spre județele limitrofe, care conduc către granița de est a țării și prevenirea accidentelor rutiere, pentru ca cetățenii din Republica Moldova care petrec Crăciunul ortodox pe rit vechi în zonele turistice județul Neamț, să se bucure în siguranță de această sărbătoare.

În această perioadă, sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase şi cultural – artistice pe raza a mai multor localități din  judeţ, la care vor participa aproximativ  10.000 de persoane.

Recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze  portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei.

Celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase în vehicul, la vedere, bunuri de valoare.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile de parcare special amenajate.

D.M.B.
PUBLICITATE