IPJ Neamț – femeie de 55 de ani, vindea țigări de contrabandă minorilor

Share on Facebook17Tweet about this on Twitter

În ziua de 03.01.2017, în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției mun. Piatra Neamţ au depistat în Piaţa Bistriţa o femeie de 55 ani, care comercializa ţigări de contrabandă, de provenienţă Republica Moldova.

În urma controlului efectuat au fost identificate un 244 de ţigarete, diferite mărci, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea a fost ridicată şi suma de 10 lei, provenită din comercializarea unui pachet de ţigări către un minor.

Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006.

Totodată femeii i-a fost aplicată și sancţiunea contravenţională, pentru nerespectarea prevederilor articolului 3, alineatul 6^1 din Legea 349/2002, respectiv interzicerea vânzării produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani.

D.M.B.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.