IPJ Neamț: Dosare penale și amenzi pe linia respectării normelor sanitar-veterinare

În dimineața zilei de 09 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică au fost angrenați într-o acțiune desfășurată la nivelul județului, pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul producerii şi comercializării produselor agroalimentare, verificării legalităţii transportului, vânzării, înstrăinării de animale vii şi a produselor de origine animală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunii polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 2200 de lei.
Ca măsuri complementare, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 6720 lei.

Exemplu:
În urma activităților desfășurate, la un agent economic din Roman a fost identificată cantitatea de 200 kg peşte viu, specia păstrăv, pentru care la respectivul punct de lucru nu existau documente de provenienţă.
De asemenea, în unitatea comercială a fost identificată cantitatea de 105 kg de hering, decongelat și acoperit cu sare, ce urma a fi comercializat ca şi scrumbie sărată.
Ca urmare a celor constatate s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Direcției Sanitar Veterinare Neamț, care în urma verificărilor efectuate s-aconstatat că respectivul sortiment de pește este impropriu consumului uman, fapt pentru care întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată şi predată, în vederea distrugerii autorizate.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune, procesarea fără drept de produse obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, comercializarea de peşte fără documente legale de provenienţă.
Totodată cantitatea de 305 kg de peşte a fost confiscată, parte din aceasta (105 kg hering) urmând a fi distrusă.

PUBLICITATE