IPJ Neamț – Constatările polițiștilor, în urma controalelor din trafic

În dimineața zilei de 04.02.2017, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Tupilaţi, au oprit pe DJ 208 G, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din Tupilați.
În urma verificărilor efectuate a fost găsit asupra conducătorului auto un cartuş de ţigări (10 pachete), ascuns sub îmbrăcăminte, sigilat şi netimbrat. Cele 10 pachete de ţigări au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării, având în vedere că provin din contrabanda de țigări. În cauză au fost demarcate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin 3 din Legea 86/2006(Codul Vamal).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot în dimineața de 04.02.2017, polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulcești aflați în exercitarea atributiunilor de serviciu, pe raza localitatii Cotu Vameș, au depistat pe DJ 207C un bărbat de 58 de ani, din Iași care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pentru cantitatea de 1,150 mc material lemnos, lemn de foc, conducătorul auto nu deține aviz de însoțire secundar sau alte documente prevazute de lgislația silvică si/sau legislatia fiscală.
Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 3000 lei, materialul lemnos a fost confiscat, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat.

În seara zilei de 04.02.2017, polițiștii Secţiei de Poliție Rurală Crăcăoani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 155I, pe raza satului Topoliţa, au depistat un bărbat de 31 ani, din Târgu Neamț. Acesta conducea un autoturism și, întrucât, la momentul opririi sale în trafic, emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul indicând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, aflat sub influența alcoolului, a fost depistat în trafic de polițiști, în noaptea de 04/05.02.2017. Acesta, un tânăr de 24 de ani, a fost oprit în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Decebal din Piatra Neamt, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoarea de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în această dimineață, o patrulă de poliţie rutieră din cadrul Poliției mun. Roman a depistat un romașcan de 54 de ani, care a conducea un autoturism pe strada Dragoş Bogdan, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare ridicată a concentraţie de alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au reținut permisele de conducere, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

D.M.B.
PUBLICITATE