IPJ Neamț: Campanie pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Accidentul”

Marți, 12.09.2017, la sediul Inspectoratului de Poliției Județean Neamț a avut loc conferința de presă privind derularea Campaniei pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Accidentul”, UN PLUS DE SIGURANȚĂ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această campanie a fost inițiată în cursul lunii august a.c., conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț angrenând ca partener Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Neamț și Poșta Română, prin Oficiul Judeţean de Poştă Neamţ.

Această colaborare s-a născut din nevoia ca materialele informative să ajungă la cât mai mulți pensionari, grup vulnerabil în victimizarea prin săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune – metoda Accidentul. Deși la nivelul IPJ Neamţ, pe lângă activităţile de cercetare penală efectuate în dosarele penale aflate în lucru, au fost desfăşurate și activităţi preventiv-informative, trendul este unul ascendent în ceea ce privește înregistrarea acestor genuri de infracțiuni.

Astfel, în anul 2015 au fost înregistrate 138 de fapte cu un prejudiciu de 584.330 lei, iar în 2016 au fost sesizate cu peste 300 de astfel de fapte, prejudiciul dublându-se față de anul anterior.
Din aceste considerente, a fost demarată această campanie în colaborare cu Poșta Română prin Oficiul Judeţean de Poştă Neamţ, care va asigura răspândirea acestor materiale informative către un număr cât mai mare de pensionari. Scopul acesteia este, în primul rând, cel de informare a pensionarilor atât din mediul urban cât şi rural cu privire la modalităţile şi consecinţele acestui mod de înşelăciune și prevenirea producerii/consumării actului infracțional.

Realizarea materialelor informative, respectiv a 200 de afişe A3 /A4 și a 100.000 de flyere, a beneficiat de sprijinul financiar acordat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Neamț. Materialele vor fi expuse în zonele de afişaj din cadrul administrațiilor locale și a posturilor de poliţie, iar flyerele vor fi înmânate de factorii poștali direct persoanelor vârstnice odată cu distribuirea cupoanelor de pensie.
Această campanie se va încheia pe data de 10 octombrie 2017, în speranță că scopul principal al acestui demers, reducerea victimizării cetățenilor și creșterea gradului de informare al pensionarilor, va fi atins.

PUBLICITATE