IPJ Neamț: Campania „Școala în siguranță” la „Elena Cuza” și Nr. 8 din Piatra-Neamț

În săptămâna 18-22.09.2017, ofițerii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat activitățile de informare specifice în cadrul Campaniei naționale ”Școala în siguranță”. Beneficiarii acestor activități au fost cei mai mici dintre elevii ciclului primar, respectiv clasele pregătitoare și clasele I din cadrul Școlilor Gimnaziale ”Elena Cuza” și Nr.8 din municipiul Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Elevii au fost surprinși de oamenii legii cu diferite demonstrații practice, poezii, concursuri cu tematică rutieră și alte materiale de informare în scopul adoptării măsurilor elementare de autoprotecție pentru prevenirea victimizării lor în școală, pe stradă și la joacă.
Pentru a demonstra că noțiunile transmise de polițiste au fost înțeles pe deplin, la finalul orelor de curs, elevii Școlii Gimnaziale Nr.8 , au pus în practică traversarea străzii din fața școlii, marcată doar cu trecere de pietoni. Pentru faptul că au fost un bun exemplu pentru colegii lor din clasele mai mari, boboceii de pregătitoare și clasa întâia au primit orare școlare cu sfaturi și recomandări utile.

Prin aceste activități, ofițerii de prevenire urmăresc informarea și modelarea comportamentului copiilor în spiritul prevenirii criminalității și a victimizării lor în diferite situații pentru ca ei să se simtă în siguranță.

Mesajul zilei transmis de Poliţia Română:
– asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zona unităţilor şcolare reprezintă o prioritate, sens în care transmitem părinților următoarele recomandări:
1. să păstreze permanent legătura cu cadrele didactice şi să cunoască situația şcolară a copiilor;
2. să se preocupe de modul în care copiii își petrec timpul liber și să îi implice pe aceștia în activități extrașcolare care să le dezvolte un comportament prosocial: activități sportive, voluntariat etc., astfel încât să se evite intrarea copiilor sau adolescenţilor în anturaje nepotrivite şi desfăşurarea de activităţi la limita legii;
3. să încurajeze copiii în abordarea unui comportament responsabil, atât în viața reală cât și în cea virtuală;
4. să imprime copiilor o atitudine pozitivă față de lege și autoritate, și să explice acestora că rolul normelor sociale este de protecție a cetățenilor și nu de pedeapsă.

PUBLICITATE