IPJ Neamț: Agenţi de pază, prinşi dormind în post sau fără echipament corespunzător

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au fost angrenați într-o acțiune de verificare a modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în noaptea de 28/29 octombrie a.c., au fost controlate 141 de obiective, 90 în mediul urban și 51 în mediul rural.
Polițiștii au constatat că 79 de unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 62 prin pază proprie. Totodată, polițiștii au verificat 161 de agenți de pază, patru dintre aceștia fiind echipați și dotați necorespunzător.

Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, de circa 4000 lei.

Exemple:
În urma controlului efectuat la un obiectiv din orașul Târgu Neamț, agent de securitate că a fost găsit dormind pe o banchetă din centrala termică, fapt pentru care a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei, conform Legii nr.333/2003, cu modificările și completările ulterioare.
Un alt agent de pază, găsit în timp ce dormea în ghereta aflată în punctul de control acces al obiectivului asigurat, a fost sancționat contravențional cu amendă de 200 lei.

PUBLICITATE