IPJ Neamț: Activități în mediul școlar privind importanța cunoașterii și protejării patrimoniului cultural

Începând cu luna martie și până pe data de 21 mai 2018, I.P.J. Neamț desfășoară activități de sensibilizare și conștientizare în mediul școlar privind importanța cunoașterii și protejării patrimoniului cultural, prin ofițerul specialist în acest domeniu, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activitatea face parte dintr-un proiect cu tradiție, ajuns deja la a V-a ediție, intitulat Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național, inițiat de Fundația Collegium XXI în parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane.

În cadrul acestui program, participă 11 școli gimnaziale cu aproximativ 1500 elevi, printre care Școala Gimnazială nr. IV din Piatra Neamț, Școala Gimnazială nr. V Piatra Neamt, Liceul George Cartianu din Piatra Neamt.

Noua strategie vizează implicarea în activități a elevilor din mediul rural, respectiv din zonele cu potențial etnografic ridicat cum ar fi: comunele Români, Țibucani, Petricani, Pipirig, Tazlău, Urecheni, Răucești și Bârgăoani.

De remarcat în cadrul proiectului este participarea Parohiei Sf. Nicolae din comuna Pipirig, care prin bunăvoința preotului paroh, în data de 17 aprilie a.c. a găzduit aproximativ 300 elevi și cadre didactice implicate.

Elevii au avut posibilitatea sa cunoască altfel biserica satului, încadrată ca obiectiv de patrimoniu, dar și să viziteze colecția muzeului parohial.

Cu aceasta ocazie, tinerii au fost conștientizați de simbolurile unice ce ne reprezintă țara, de noțiunea de patrimoniu cultural național, primind detalii despre bunurile care alcătuiesc acest patrimoniu, cât și informații despre instituțiile statului cărora le revine responsabilitatea de a-l proteja.

PUBLICITATE