IPJ Neamț: Acțiune pe verificarea stării tehnice a vehiculelor. 45 de sancţiuni în 2 zile

Peste 40 de autovehicule au fost verificate în trafic de către echipe mixte de polițiști și ingineri din cadrul Registrului Auto Român, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu consecinţe grave produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În zilele de 29-30 mai a.c. echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, deţinerii certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală și aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 21 fiind dispuse pentru defecțiuni tehnice, cele mai multe la instalațiile de iluminare/semnalizare.
Polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare vehiculelor depistate cu defecțiuni tehnice.

PUBLICITATE