IPJ Neamț: Acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile la Liceul Tehnologic Special Ştefan cel Mare

Poliţiştii Secţiei 6 Ştefan Cel Mare au desfăşurat o acţiune în scopul  prevenirii delincvenţei juvenile, dar şi a fenomenului de absenteism şcolar în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Special Ştefan cel Mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 10 mai a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare s-au deplasat la Liceul Tehnologic Special Ştefan cel Mare, unde au susţinut activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile, dar şi a fenomenului de abandon şi absenteism şcolar.

Aici, 16 poliţişti din structurile operative au desfăşurat şedinţele de instruire în scopul prevenirii infracţionalităţii incidente minorilor, în faţa a 96 de elevi, fiind prezente şi 14 cadre didactice.

Elevii au fost instruiţi în vederea prevenirii infracţionalităţii juvenile, a victimizării minorilor şi în vederea preîntâmpinării unor fapte antisociale.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, scopul fiind acela de reducere a gradului absenteism şcolar, în subsidiar urmărindu-se reducerea riscului infracţional şi victimal al minorilor.

PUBLICITATE