IPJ Neamț: 690 sancțiuni, 107 permise reținute și 8 infracțiuni rutiere în minivacanța de 1 mai

În perioada 28 aprilie -01 mai a.c., la nivelul județului Neamț, polițiștii nemțeni au organizat și desfășurat  acțiuni pe linia nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, dar și față de pietoni, ocazie cu care au aplicat 690 sancțiuni contravenționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru depășirea vitezei regulamentare au fost aplicate 451 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto.

Totodată au fost reținute 107 permise de conducere, din care 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 16 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

De asemenea, polițiștii au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, din care 7 sunt pentru conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor  rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive

PUBLICITATE