IPJ Neamț: 2250 de sancţiuni și 246 de permise reținute de la începutul lunii iunie

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț acționează cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, pe perioada sezonului estival 2017.

Astfel, de la începutul lunii iunie a.c., poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și transporturi au acționat în dispozitivele de ordine și siguranță publică alături de jandarmi. În perioada 06 –18 iunie a.c., în cadrul activităților desfășurate au fost constatate din oficiu 53 de infracţiuni, iar 28 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Totodată, în această perioadă au fost depistate două persoane urmărite la nivel național.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2250 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 501 privind nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 Rep. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au acționat pe sectoarele de drum cu risc accidentogen, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 1692 de sancţiuni contravenționale.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 246 de permise de conducere, dintre care 29 pentru consum de alcool iar 164 pentru viteză.

Pentru ca zilele libere din perioada de vară să fie cât se poate de reuşite, poliţiştii nemțeni vă readuc în atenţie o serie de măsuri pe care le puteţi lua, pentru a nu deveni victimele unor infractori:

CÂND PLECAŢI DE ACASĂ: • Încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere. • Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa. Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în casă. • Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât poate constitui o invitaţie pentru hoţi!

PROTEJAŢI-VĂ BUNURILE PERSONALE ATUNCI CÂND VĂ RECREAŢI! • Acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale atunci când mergeţi să vă relaxaţi, în timpul ieşirilor la iarbă verde, la piscine, ştranduri sau la pescuit. • Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv. • Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere pe plajă!

ÎN STAŢIUNE: • Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi! • Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente! • Nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenţie sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă. • Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise! Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor! • Închideţi uşile de la balcon/terasă (acestea pot fi uşor escaladate)!

SIGURANŢA AUTOTURISMULUI: • Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii. • Dacă doriţi să vă odihniţi puţin, nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate. Căutaţi popasurile special amenajate în acest sens. Parcaţi autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă că l-aţi încuiat. • Atunci când opriţi, fie şi pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile. Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, bagaje) pot fi tentante pentru hoţi. • Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante. • Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi serviciul unic de urgenţă 112! Suntem la datorie!

 

loading...

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*