IPJ Neamț – 21 de permise de conducere reținute în weekend


Polițiștii rutieri au acționat împreună cu cei din cadrul structurii de ordine publică pentru reducerea victimizării pe drumurile publice

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 30.09-02.10.2016, la nivel national au fost dispuse acțiuni punctuale, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, la nivelul IPJ Neamț au fost angrenați atât polițiști rutieri cât și polițiști de ordine publică, în acțiunile organizate în localitățile și pe principalele sectoare de drum cu risc accidentogen.

În urma activităților desfășurate și a filtrelor efectuate în trafic au fost aplicate 591 de sancțiuni privind nerespectarea normelor rutiere și 39 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Din totalul abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, 238 au vizat depășirea limitei legale de viteză, 63 au vizat nefolosirea centurii de siguranță, 86 au reprezentat nerespectarea regulilor de către bicicliști, 42 au vizat încălcarea prevederilor legale de către pietoni iar 27 de către conducătorii de atelaje hipo.

Ca măsuri complementare dispuse, au fost reținute 21 de premise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare. – se arată în comunicatul IPJ Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE