IPJ Neamț: 127 sancțiuni pentru bicicliști. 9 pentru circulația pe bicicletă sub influența alcoolului

În data de 24 mai a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii nemțeni, din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi bicicliștii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea s-a desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural și i-a avut în vedere, în mod special, pe acești participanți la trafic, care nu respectă normele rutiere.

Astfel, miercuri, polițiștii au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale bicicliștilor, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 9 pentru circulația pe bicicletă sub influența alcoolului și 27 pentru încălcarea normelor privind portul articolelor vestimentare fosforescent reflectorizante.

Pentru abaterile constatate, în 48 de cazuri, polițiștii au aplicat amendă contravențională bicicliștilor, iar în celelalte 79 de situații oamenii legii au aplicat sancțiunea avertismentului.

Poliția Neamț:
Readucem în atenția participanților la trafic faptul că încălcarea normelor rutiere privind circulația bicicliștilor pe drumurile publice este reglementată de articolele 159-161 din Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, sancțiunile prevăzute fiind între 6 și 8 puncte de amendă,în funcție de norma încălcată.

PUBLICITATE