Ionel Arsene și PSD Neamț, marii perdanți ai alegerilor locale parțiale de ieri, 11 iunie 2017

Alegerile locale parțiale de ieri, 11 iunie 2017, au arătat că mașinăria de vot PSD poate fi învinsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu un pic de atenție, monolitul PSD poate fi dat peste cap. S-a văzut clar în acest weekend, când primăria municipiului Roman și cea a comunei Bălțătești au fost câștigate, la scor, de către PNL. Doar Pipirig a mai salvat onoarea PSD, cu un candidat pe care l-au „furat” cu o săptămână înainte de alegeri de la PNL.

Pentru a câștiga aceste alegeri, Ionel Arsene a adus de la București o garnitură întreagă de miniștri, care deodată au devenit interesați de municipiul Roman și de problemele cu care se confruntă, încercând să-l lipească pe candidatul PSD Marius Neculai de rezolvarea acestora. Efortul financiar al PSD a fost consistent, la fel ca și aroganța cu care liderii au tratat aceste alegeri, declarându-se câștigători înainte de a începe competiția.

Dacă nici plimbatul miniștrilor pe la Roman nu a contat pentru electorat, nici forța și puterea de care dispune președintele CJ și nici măcar risipa financiară pusă la bătaie, înseamnă că Ionel Arsene începe să aibă probleme. (Probleme cu partidul…ca să nu se interpreteze greșit.)

Trăgând linie peste aceste alegeri parțiale, putem spune că PSD Neamț este în criză de cadre. Toți candidații pe care PSD i-a aruncat în luptă sunt foști membri PDL. La Roman PSD a mers cu Marius Neculai – fost deputat PDL, la Pipirig cu Vasile Dorneanu – fost secretar PDL iar la Bălțătești, Mihaela Marian – fost membru PDL Târgu-Neamț.

Despre importul de PDL-iști din „aripa Gheorghe Ștefan” am scris AICI

Vezi și Alegeri locale parțiale 2017 – Rezultatele finale în Roman, Bălțătești și Pipirig

PUBLICITATE