Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, a vrut să scape de controlul judiciar. Instanţa a respins cererea

Şeful Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a cerut revocarea controlului judiciar în cazul său, dar instanţa a respins, vineri, solicitarea şi a menţinut măsura dispusă la sfârşitul lunii februarie – control judiciar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ionel Arsene a solicitat Tribunalului Neamţ revocarea controlului judiciar, însă instanţa a respins, vineri, cererea.

…respinge cererea formulată de către inculpatul Arsene Ionel de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, măsură dispusă prin încheierea nr.13/28.02.2018 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bacău în dosarul penal nr. 431/103/2018/a1.1, faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată în dosarul nr. 431/103/2018 al Tribunalului Neamţ pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6, 7 lit. a din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal – faptă din anul 2013, și a unei infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6, 7 lit. a din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal – faptă din anul 2015, totul cu aplicarea art. 38 alin. l Cod penal. În temeiul art. 215 alin. 9 raportat la art. 215 alin. 8 Cod procedură penală respinge cererea formulată de același inculpat de înlăturare a anumitor obligaţii din conţinutul controlului judiciar.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.
” – notează decizia instanței.

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a fost trimis în judecată, joi (22 februarie), de procurorii DNA, fiind acuzat de două fapte de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

1. În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.
Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

2. La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.
În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului.

PUBLICITATE