Ionel Arsene: PSD are nevoie de Liviu Dragnea, în funcția de președinte


Ionel Arsene, președinte PSD Neamț:
PSD are nevoie de Liviu Dragnea, în funcția de președinte

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

                     Ionel Arsene-Liviu Dragnea„Unul dintre cele mai importante drepturi câştigate după Revoluţia din 1989 – dreptul de exprimare democratică a opiniilor – are acum, prin această decizie în cazul lui Liviu Dragnea, un mod de interpretare care ridică mari semne de întrebare asupra viitoarelor campanii electorale. Din păcate, după această decizie, modul în care se va face campanie de acum înainte va fi pus sub semnul întrebării.

Liviu Dragnea a fost pedepsit astăzi pentru faptul că și-a făcut datoria în mod exemplar față de partidul pe care îl conduce, dar și față de milioanele de oameni care în 2012 i-au spus să plece acasă lui Traian Băsescu. PSD are nevoie de Liviu Dragnea, în funcția de președinte.

Țin să readuc aminte tuturor celor care au făcut parte din USL, dintre care și reprezentanți ai PNL-ului, că decizia de suspendare a președintelui Traian Băsescu, pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea, a fost luată de toți liderii USL. Cu toții am făcut campanie, nu regretăm nicio secundă acest lucru. A fost o decizie împotriva unui regim dăunător pentru România, o decizie susținută de 7,4 milioane de români al căror vot a fost anulat de o decizie politică a Curții Constituționale.

Alături de colegii mei, vom îndemna alegătorii să îşi exprime pe mai departe un drept constituţional, vom face campanie şi prin mesaje de mobilizare şi promovare a Partidului Social Democrat sau a liderilor şi candidaţilor proprii, cu respectarea prevederilor legale. Campania electorală este parte din raţiunea de a fi a unui partid, a liderilor politici.

Altfel, nu pot înțelege pentru ce altceva mai este necesară perioada de campanie electorală prevăzută de lege. Având în vedere toate acestea, alături de colegii mei din PSD Neamț, consider că, prin cazul «Liviu Dragnea» se poate genera o schimbare totală de paradigmă în ceea ce priveşte manifestările democratice, cu toate consecinţele absurde ce decurg din aceasta. Organizația PSD Neamț, al cărui președinte sunt, își exprimă susținerea deplină față de Liviu Dragnea pentru a continua în funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

Liviu Dragnea trebuie să își continue munca de președinte al PSD, deoarece, într-o democrație, prezența la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit. În același timp, PSD are nevoie de stabilitate având în vedere anul electoral pe care îl avem înaintea noastră. Nu avem nevoie de situații de criză artificial create. Orice fel de cedare în acest moment nu ar face decât să lase impresia că PSD este un partid slăbit, ceea ce ar face ca încrederea oamenilor în partidul nostru să fie afectată. România și românii au nevoie de un Partid Social Democrat puternic, iar alături de Liviu Dragnea putem fi acel partid”.

Comunicat Ionel Arsene

PUBLICITATE