Ioan Chelaru ar putea fi propus judecător la Curtea Constituţională


Trei judecători de la Curtea Constituţională îşi termină mandatele în 2016: Augustin Zegrean, Valentin-Zoltán Puskás şi Tudorel Toader.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit stiripesurse.ro, din partea Senatului ar urma să fie propus senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, aflat la al treilea mandat de parlamentar, membru al Comisiei juridice. Chelaru este avocat în Baroul Neamţ din 1980 şi decan din 2011. În 2013 a fost ales preşedinte al Uniunii Juriştilor, iar în 2015 a fost ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe Juridice din România. Senatorul a mai fost propus şi în 2015, în locul lui Tony Greblă, însă a refuzat.

„Nu știu, eu nu am discutat subiectul. Urmează probabil la grupul parlamentar să se discute această chestiune. Sigur că, în măsura în care grupul va aprecia că activitatea mea anterioară, pregătirea mea profesională și experiența pe care o am sunt suficiente sau necesare și ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul sau Senatul îl va trimite (…), mă gândesc că aș putea spune da, dar urmează să analizăm”, a spus Chelaru, vicepreședinte al Senatului, întrebat dacă ar lăsa Senatul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru realitatea.net

Din partea UDMR ar urma să fie propus Attila Varga, fost deputat UDMR timp de 6 mandate, între 1990 şi 2008. Şi PNL are o propunere, însă este puţin probabil ca aceasta să fie validată, judecătoarea Mona Lisa Neagoe, membru CSM.

Termenul limită pentru stabilirea candidaţilor este 9 mai iar noii judecători vor fi propuşi de preşedinte, Senat şi Camera Deputaţilor.

sursa articol stiripesurse.ro
sursa foto legalmarketing.ro

PUBLICITATE