Inundațiile au afectat mai multe gospodării și drumuri din județul Neamț

ACTUALIZARE – 14 mai, ora 00:30 – Neamț: 28 de persoane evacuate în urma inundațiilor

Probleme sunt în satul Munteni, comuna Văleni, unde 8 curți au fost inundate din cauza torenților de pe versanți iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență intervine cu motopompe.
În comuna Dragomirești (satele Hlăpești și Vad), o porțiune din drumul județean a fost inundată după ce un pârâu a ieșit din matcă, urmare a torenților de pe versanți. Situatia a fost deja remediată.
O curte din Hangu, inundată de torenți. Se așteaptă o viitură puternică în zona Doljești. – se arată într-o informare primită astăzi, 13 mai, ora 21:00

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zona este monitorizată de ISU Neamț. Acțiunile sunt coordonate de prefectul Vasile Panaite care alături de inspectorul șef al ISU Neamț, col Ioan Nițică, au plecat la Doljești.

„Suntem cu toate forțele în teren pentru a interveni acolo unde sunt probleme. În această noapte vom rămâne alături de cei de la ISU Neamț în teritoriu pentru a monitoriza situația și pentru a interveni acolo unde este nevoie de noi. Țin permanent legatura și cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care și-a aratat disponibilitatea de a sprijini acțiunile noastre. Rog primarii din toate localitățile să asigure permanența până când situația va reveni la normal și să anunțe la Dispeceratul ISU Neamț problemele cu care se confruntă. Vreau să lucrăm în echipă pentru a trece cu bine aceste momente”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Între Dulcești și Baratca se circula cu dificultate din cauza viiturilor! (vezi foto)

foto: Facebook

PUBLICITATE