Între 25 și 28 august, o nouă ediție Filmul de Piatra la Cinema Dacia


Exact acum un an, pe 16 august 2015, se încheia campania “Salvăm Dacia”, poate cel mai frumos și cel mai independent proiect de voluntariat din câte am văzut vreodată, inițiat de patru tineri: Sabina, Ionut, Paula șiAna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mulți pietreni au aflat abia atunci că cinematograful încă există. În cele trei zile de eveniment s-au vândut peste 1500 de bilete și s-au strâns 9000 lei! Imagini, aici: https://goo.gl/PpiqRi

Domnul Victor Purice și voluntarii s-au apucat imediat de renovat holul cinematografului, care a fost gata la timp pentru a primi oaspeții festivalului Filmul de Piatra. Imagini, aici: https://goo.gl/oOkJoR

Filmul de Piatra a continuat campania, donând toate încasările obținute din biletele vândute la festival, iar cea mai mare surpriză a fost sponsorizarea cinematografului cu un proiector performant, oferit de festival împreună cu Farmacia Ardealul, în cadrul unui eveniment special, dedicat cinematografului: https://goo.gl/ZEepAE (spre finalul albumului).
Video, aici: https://youtu.be/tH044QZF0R8

Între timp a fost lansat documentarul Cinema, Mon Amour iar tragedia ‪#‎Colectiv‬ a dus la închiderea cinematografelor din clădiri cu risc seismic, ceea ce a însemnat pentru Cinema Dacia retehnologizarea cu proiector 3d și sunet surround aduse din fostul cinematograf Patria din București.

Ne gândim cu emoție la câte s-au schimbat într-un an, fără implicarea vreunei autorități, totul prin puterea voluntariatului, a ambiției și perseverenței!

Astăzi, cinematograful are cei mai mulți spectatori dintre toate cinematografele de stat din țară!

Ne revedem în iubitul Cinema Dacia, la o nouă ediție Filmul de Piatra organizată de voluntari, între 25 și 28 august!

https://www.facebook.com/events/1128172200554347/

Dan Mihail B.
foto: Facebook
PUBLICITATE