Intervențiile Salvamont Neamț în primele zile ale anului


Vremea excelenta cu o temperatura in jurul valorii de 0 grade a facut ca atat traseele turistice dar mai ales partiile de schi si sanie din Statiunea Durau sa semene, la aglomeratie, cu cele de pe Valea Prahovei .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu au lipsit, din pacate, incidentele datorate in mare parte de ciocniri involuntare dintre schiorii care coborau pe pista si cei care stationau in zona de imbarcare.

Pe data de 01 ianuarie s-au inregistrat patru traumatisme usoare asistate la punctul de prim ajutor de pe partie, iar pe data de 2 ianuarie inca 3 cazuri ( un traumatism grav de membru inferior cu posibile rupturi de ligamente care a plecat direct la Iasi.
Un schior din Bacau care nu purta casca de protectie a suferit un TCC acut inchis la un impact cu o crosa metalica.
In jurul orei 16 pe partia de sanie am inregistrat un accident mai grav , un barbat din Iasi in varsta de 70 ani a fost lovit violent de o alta sanie si a suferit un TCC acut deschis cu plagi multiple hemoragice la nivelul fetei si posibil fractura de pomete si care a fost preluat de ambulanta in jurul orei 17. 30.
Seara de 2 ianuarie s-a incheiat pentru echipa de interventie din Durau cu o cautare si recuperare a unui grup de 4 turisti din Iasi rataciti pe zona Rupturi- Martin .

O mare parte din turisti au parasit ieri seara hotelurile si pensiunile din zona , ramanand cei care isi petrec tot sejurul avand in vedere ca vacanta copiilor continua pana in data de 07 ianuarie. – se arată într-un comunicat Salvamont Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE