Intersecția din Girov, noua ofertă turistică pentru politicieni


În județul Neamț există o răscruce de drumuri care, de aproximativ 9 luni, a devenit o bogată ofertă turistică pentru politicieni. Președinți și vicepreședinți ai Consiliului Județean s-au perindat prin intersecția de la Girov doar pentru a putea ieși în fața viitorilor alegători cu poze și comunicate în care „se citește” grija și implicarea administrației în a rezolva problema accidentelor din acea zonă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

CaptureÎn calitatea sa de președinte al Consiliului Județean, Constantin Iacoban a făcut, la începutul lunii noiembrie 2015, o vizită în intersecția de la Girov. Vezi articolul -> AICI
Am mers însoţit de domnul director Stejărel Spiridonescu, pentru că este specialist în domeniu şi am vrut să alegem cea mai bună soluţie pentru a nu mai apărea probleme cu participanţii la trafic (…) Aşa că vom introduce şicane – noi semnalizatoare – care să îi oblige pe şoferi să reducă viteza, pentru că vor avea de depăşit nişte denivelări.” – spunea Constantin Iacoban

La 3 luni după vizita lui Iacoban, un alt președinte de Consiliu Județean, Emilia Arcan, s-a deplasat împreună cu Dan Manoliu drum1(la vremea aceea, vicepreședinte CJ Neamț) la aceeași intersecție. Vezi articolul -> AICI
Emilia Arcan (februarie 2016) – „Pentru a mai reduce din aceste tragedii, în următoarele două săptămâni, specialiştii cu care ne-am întâlnit astăzi pe teren vor veni cu soluţii tehnice, cu proiecte pentru eliminarea riscurilor din aceste puncte periculoase.”
Dan Manoliu (februarie 2016) – „Este important să fim peteren alături de reprezentaţii de la Drumuri Naţionale, Poliţia Rutieră, Drumuri Judeţene şi cu autorităţi publice locale, pentru a putea identifica soluţii de eliminare a riscurilor din aceste puncte periculoase.” 

Astăzi, noul președinte al Consiliului Județean, Ionel Arsene, a efectuat o „vizită de lucru”, în aceeași intersecție, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Comunicatul Consiliului Județean, 2 august 2016

arsene teren asaftei intersectie girovVizita de lucru in teren a presedintelui CJ Neamt, Ionel Arsene

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a efectuat astăzi o vizita de lucru în teren pentru a verifica stadiul lucrărilor de la intersecția Girov-Roznov. Președintele Arsene își dorește ca lucrările la aceasta intersecție sa fie finalizate cat mai repede, pentru a nu mai exista accidente în această zonă, respectiva porțiune de drum fiind recunoscuta drept una dintre cele mai periculoase din traficul judetean.

„Pierderile de vieți omenești și pagubele din cauza acelei intersecții improprii trebuie sa înceteze. Nu vreau sa mai aud de accidente în județul Neamț provocate de drumuri stricate, intersecții neconforme sau de proasta semnalizare. Fac tot ce este legal posibil, indiferent de costuri, ca cei care folosesc drumurile din judet sa fie în siguranta”, a declarat Ionel Arsene, președinte CJ Neamt.

Varianta agreata de specialiști pentru rezolvarea problemelor de trafic din respectiva zona este realizarea a doua benzi de stocaj prin supralargirea drumului și realizarea elementelor de siguranta impuse de normele legislative. Valoarea investiției se ridica la 443.000 RON fără TVA.


P.S. – Sperăm ca vizita lui Ionel Arsene să fie ultima din „excursiile politicienilor”, iar soluția tehnică, pentru acea intersecție, să mărească siguranța participanților la trafic

PUBLICITATE