Institutul Naţional de Sănătate Publică: 41 cazuri de rujeolă în ultima săptămână în județul Neamț

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până vineri, a ajuns la 14.142, fiind înregistrate 57 de decese din cauza acestei boli, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ultima săptămână (11-15 iunie) au fost raportate 271 de cazuri. S-au înregistrat îmbolnăviri în 20 de judete si în municipiul Bucuresti.

Peste 80 de cazuri au fost raportate în judeţul Iaşi în ultima săptămână, iar peste 40 în judeţele Constanţa (42) şi Neamţ (41). În Buzău au fost 34 de cazuri, iar în Bucureşti 19. În restul judeţelor s-au înregistrat mai puţine cazuri noi.

Potrivit CNSCBT, în cadrul actualei epidemii de rujeolă din România au fost raportate 57 de decese, ultimul fiind la un bebeluş de 11 luni din judeţul Botoşani, nevaccinat.

Cele mai multe decese, respectiv 9, s-au înregistrat în Timiş. Au mai fost înregistrate decese, astfel: 7 în judeţul Dolj, 6 în judeţul Arad, 4 in judeţul Bacău, 4 in judeţul Constanţa, 4 în judeţul Iasi, 4 in judeţul Neamţ, 3 în judeţul Caraş Severin, 2 in judeţul Suceava şi câte unul în Bihor, Botosani, Brăila, Braşov, Calaraşi, Cluj, Ialomiţa, Prahova, Satu Mare, Galati, Mures, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

PUBLICITATE