Instanța a decis! 6 ani de închisoare pentru Gheorghe Ștefan


Ultimul termen în dosarul Microsoft s-a judecat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft. Procurorii vorbesc de o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Decizia instanței: Majorează inculpatului Gheorghe Ștefan de la 3 ani la 6 ani de închisoare

ÎCCJ a decis MĂRIREA pedepselor în dosarul „Microsoft”, cea mai grea sentință fiind pronunțată în cazul lui Gheorghe Ștefan ‘Pinalti’. Gabriel Sandu a anunţat că a făcut denunţuri la Departamenul de Justiţie al SUA, Dorin Cocoş şi Gheoghe Ştefan i-au asigurat pe magistraţi că nu vor mai încălca legea, în timp ce Nicolae Dumitru a spus completului, plângând, că are doi copii.

Pedepsele în dosarul Microsoft au fost majorate astfel:
Nicolae Dumitru (zis Niro): 2 ani şi 4 luni cu executare
Gabriel Sandu: 3 ani cu executare
Dorin Cocoş: 2 ani şi 4 luni cu executare
Gheorghe Ştefan – 6 ani cu executare

Totodata, Înalta Curte a dispus confiscarea a 2 milioane de dolari și a unui milion de euro de la Dumitru „Niro” Nicolae și a 9 milioane de euro de la Dorin Cocoș.
Sentintele sunt definitive.

În primă instanță, în dosarul Microsoft au fost condamnați: oamenii de afaceri Nicolae Dumitru, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, Dorin Cocoș — doi ani cu executare, fostul ministru Gabriel Sandu – doi ani cu executare și fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan – trei ani cu executare.
În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Nicolae Dumitru, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de firmă în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Procurorul DNA a cerut, azi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție aplicarea unor pedepse maxime pentru cei patru inculpați din dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, fostul ministru Gabriel Sandu și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan.

„Mă consider vinovat şi merit o pedeapsă. Dar cred că o încadrare corectă ar fi cea din art 13. Cu mâna pe Biblie jur că nu am pretins şi nu am luat din afacerea Microsoft niciun cent, niciun cent nu a ajuns la mine. Sunt vinovat pentru că am exercitat influenţă asupra lui Gabriel Sandu, regret. Vreau să colaborez în continuare, să stabilim unde au ajuns sumele de bani. Sunt vinovat, merit o pedeapsă. Dacă aş fi cunoscut legile cum le ştiu acum nu aş fi fost în faţa dumneavoastră” , a zis Gheorghe Ştefan judecătorilor – notează Mediafax

Vezi și Gheorghe Ștefan: „Adevărații hoți care au furat banii din Microsoft sunt…”

D.M.B.
PUBLICITATE