Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în Târgu-Neamț, Roznov și D-va Roșie

În ziua de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Tg. Neamţ au depistat pe strada Ion Creangă, un bărbat de 31 ani, din Târgu Neamț care conducea o autoutilitară în timp și se afla în stare vădită de ebrietate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind condus la Spitalul Tg. Neamţ, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de refuz de prelevare mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În aceeași zi, polițiștii Secţiei de Poliție Săvineşti au fost sesizați despre faptul că pe raza localității Dumbrava Roșie a avut loc un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 46 de ani, din Piatra Neamț, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest si recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice anulat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Un alt conducător auto, aflat sub influența alcoolului, a fost depistat de către un echipaj al Poliţiei oraşului Roznov. Bărbatul de 30 de ani, din Cândești a fost identificat pe DN15 în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare pozitivă.
Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevazută si pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani, sau cu amendă.

PUBLICITATE