Infracțiuni de braconaj piscicol constatate de jandarmii din Bicaz

Miercuri, 22 martie a.c., în jurul orei 22.00, o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Bicaz a fost sesizată de un cetăţean despre faptul că două persoane au întins în apele lacului Izvorul Muntelui mai multe plase de pescuit cu ajutorul unei bărci cu motor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ajunşi la faţa locului, jandarmii nu au descoperit persoanele în cauză, însă au scos din lacul Izvorul Muntelui 4 plase de pescuit monofilament în lungime totală de 140 m liniari.

În cauză au fost întocmite documente procedurale de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau folosire a uneltelor de plasă de tip monofilament.

Actele împreună cu obiectele corp delict au fost predate Politiei Oraşului Bicaz, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Potrivit art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 5 martie 2008
privind pescuitul şi acvacultura, fapta menţionată constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 150 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

Jandarmeria Neamţ, prin structurile specializate, va continua acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, iar în acest sens recomandă tuturor persoanelor interesate de activităţi specifice de pescuit să respecte legislaţia în vigoare privind pescuitul şi acvacultura şi îi informează că, periodic, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale iar pentru desfăşurarea acestor activităţi este permisă utilizarea anumitor unelte de pescuit, dar în nici un caz a plaselor de tip monofilament.

PUBLICITATE