Informare meteo! De joi, ploi abundente și intensificări ale vântului în toată țara


Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului valabilă începând de joi după-amiază și până vineri seară, la nivelul întregii țări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit ANM, joi și în noaptea de joi spre vineri, 14/15 aprilie, în cea mai mare parte a țării, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.
Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în zonele montane și deluroase, 40…50 l/mp.
Vineri, 15 aprilie, ploile se vor restrânge treptat către estul țării și izolat se vor mai depăși 20 l/mp.
La munte, trecător, vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. În centru, sud și est se vor depăși, local, viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h.

Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie
Ziua/luna/anul : 13-04-2016 Ora : 14:00 Nr. mesajului : 1
Intervalul : 14 aprilie, ora 12 – 15 aprilie, ora 18
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului;
Mesaj :INFORMARE METEOROLOGICĂ


Joi, 14 aprilie, precum şi în noaptea de joi spre vineri, 14/15 aprilie, în cea mai mare parte a ţării, vor fi intervale
de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat, mai ales în zonele montane şi deluroase, 40…50 l/mp.
Vineri, 15 aprilie, ploile se vor restrânge treptat către estul ţării şi izolat se vor mai depăşi 20 l/mp. La munte, trecător, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. În centru, sud şi est se vor depăşi, local, viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h.

PUBLICITATE