Influența – „Dă mai departe ce știi, nu ține pentru tine!” (Editorial)


Mai ales în ziua de azi, influența deține o mare parte a ceea ce suntem ca indivizi, caractere, oameni care tind spre maturizare sau deja adulți. Copiii, adolescenții, tinerii au nevoie de modele, iar societatea actuală oferă o paletă foarte largă, cu influențe bune și rele deopotrivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De care parte a baricadei ești? Ce urmă lași în viața celor din jurul tău? Ce învață ei de la tine, cu bună știință, sau fără ca măcar să-ți dai seama?
În calitate de prieten, rudă, părinte, îndrumător sau chiar străin – pentru că, da, întâlnim străini care ne influențează prin lucruri mici sau mari, atitudini, gesturi, reacții – toți cei cu care ne intersectăm ne modelează sau se lasă modelați. Oameni și cărți, oameni și filme, oameni și fapte. Treci prin filtrul minții tale ceea ce ai văzut, ceea ce ai auzit, meditează, exprimă-ți opinia, întreabă, informează-te și formează-te; dacă este cineva responsabil pentru cine ești sau cine devii, acela ești tu. Tu ești cel care a lăsat oameni potriviți sau nepotriviți să intre în viața ta, tu ai dat, poate, cu capul de pragul de sus ca să înveți o lecție.

Exista oare și o altă metodă mai ușoară sau trebuia musai să cazi pentru ca, mai apoi, să reușești să te ridici? Ce citești? Îți sunt de folos cărțile, revistele, blogurile din care îți potolești setea de cunoaștere?
Dă mai departe ce știi, nu ține pentru tine! Fii o influență bună! Cu siguranță unii se vor îndepărta, (nu au fost meniți să-ți rămână alături) alții se vor apropia (vă meritați). Uită-te de cine e înconjurat un om ca să-ți spun ce va deveni!

Irina Topciu 
PUBLICITATE