Înființarea Consiliului Consultativ în domeniul economiei și al afacerilor


Președintele Consiliului Județean Neamț a avut vineri întalnirea de constituire al celui de-al doilea consiliu consultativ de la nivelul Consiliului Județean Neamț, respectiv cel din domeniul economiei și al afacerilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

15202636_928706413896716_1041187515334922183_n“Încurajarea antreprenoritatului înseamnă, în primul rând, încurajarea dezvoltării economice, a creșterii bunăstării pentru cetățeni. Abilitațile și atitudinile antreprenoriale oferă beneficii societații pe termen lung. La Consiliul Județean Neamț am înteles importanța unei colaborări puternice între instituțiile județului și mediul de afaceri. Acesta este scopul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri. Cunoștințele lor, ideile pe care le au pentru dezvoltarea județului, toate sunt importante pentru mine și echipa mea de la Consiliul Județean. Mă bucur că printre membrii Consiliului Consultativ se numară și Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie, precum și Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Nord-Est.

15253573_928706477230043_7379109180139405812_nExperienșa și expertiza lor ne sunt necesare pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Neamț. Vreau ca în timpul mandatului de președinte al CJ Neamț să aducem o creștere economică a județului care să vină în sprijinul oamenilor. Îndraznesc să am această convingere, că Neamțul se poate dezvolta și că nemțenii pot duce un trai mai bun”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Întâlnirea de vineri a Consiliului a cuprins un punct referitor la deschiderea Biroului Unic la Camera de Comerț și Industrie Neamț, ceea ce reprezintă pentru nemteni o facilitate importantă. El va reuni într-un singur loc serviciile descentralizate și va oferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o noua afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare. O altă temă abordată în cadrul întalnirii de azi a vizat start-up- urile, cele care sunt din ce în ce mai mult recunoscute ca fiind o forță motrice pentru inovare, spirit antreprenorial și competitivitate și care pot reprezenta o soluție pentru crearea de noi locuri de muncă în Neamț.

D.M.B.
PUBLICITATE