Incredibil! Elevii din Neamț nu mai au voie la Biblioteca Județeană până la ora 13:00


O decizie ciudată a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” a stârnit reacții în rândul elevilor din Piatra-Neamț. Din câte se pare, accesul elevilor e interzis în bibliotecă, în timpul orelor de curs (până la ora 13:00).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reacția a venit din partea unei foste reprezentante în Consiliul Județean al Elevilor, Anamaria Holotă, acum elevă în clasa a XII-a și care a avut următoarea postare:

16114651_1413292225370250_4973298694360003447_nÎn poza asta învățam puțin afară, în fața Bibliotecii Județene, pentru că întăuntru nu mai avem voie până la ora 13:00. De ce? Păi suntem elevi şi asta este aparent de ajuns.
Nu stiu cine, cum, când şi mai ales de ce a luat decizia asta, dar îmi asum să spun că e una foarte proastă. Probabil că este o măsură prin care se doreşte o scădere a numărului de elevi care absentează de la ore.
Cum se poate ca atunci când sistemul educațional este cum este, să le interzici elevilor să meargă să citească altceva, să învețe despre orice altceva vor ei, să se pregătească în ce fel vor ei pentru examenele, facultățile sau viețile pe care le doresc?
Nu am statistici foarte exacte, dar cred că procentul celor care chiuleau şi veneau la sala de lectură este mult mai mic decât al tuturor celorlalți care mergeau, spre exemplu, într-un pub.
Să nu mai discutăm despre discriminarea care se face sau despre faptul că e ilegal din toate punctele de vedere.
Sunt, din nou, dezamăgită. Nu mi-am imaginat că voi spune asta prea curând, dar vă rog, în numele colegilor mei, să ne lăsați să învățăm.

Sunt anunturi peste tot cu „Accesul elevilor e interzis în timpul orelor de curs” și dacă vrei să mergi (la orice secție) ți se spune că nu poți intra, trebuie să revii după 13:00 când, în concepția lor, s-ar termina orele – ne-a mai declarat Anamaria Holotă

D.M.B.
PUBLICITATE