Incompatibilitate și conflict de interese pentru un fost viceprimar din Neamț


Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 11 foşti sau actuali aleși locali din țară (doi primari, doi foşti viceprimari, trei viceprimari și patru consilieri locali), printre care și BĂICĂNESCU NECULAI,  fost viceprimar al comunei Agapia, jud. Neamț. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fostul viceprimar al comunei nemţene Agapia, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 iulie 2012 – 12 august 2013 întrucât a deţinut simultan funcţia administrativă şi calitatea de persoană fizică autorizată, în cazul său inspectorii de integritate constatând şi existenţa conflictului de interese administrativ.

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 iulie 2012-12 august 2013 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul„BĂICĂNESCU NECULAI Persoană Fizică Autorizată”,încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 

În perioada exercitării mandatului de viceprimar a luat parte la ședințele Consiliului Local al comunei Agapia din datele de 25 octombrie 2012 și 01 martie 2013 votând pentru adoptareaa două hotărâri ale Consiliului Local care priveau închirierea pășunii comunale.

Ulterior adoptării acestor hotărâri, Asociația crescătorilor de animale Răchitiș-Agapia (asociație în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de asociat fondator) în calitate de concesionar, a încheiat cu Primăria Comunei Agapia în calitate de concedent,două contracte de concesiune și două acte adiționale.

Astfel, persoana evaluată a avut un interes direct și vădit în adoptarea și respectiv, semnarea celor două hotărâri ale Consiliului Local ale comunei Agapia.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) și (2) din Legea nr. 215/2011, dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din  Legea nr. 161/2003, precum și dispozițiile art. 75 și art. 77, alin. (1) și (2)  din Legea nr. 393/2004.

PUBLICITATE