A început Evaluarea Națională la clasa a IV-a. La Neamț au participat 3655 de elevi

Elevii de clasa a IV-a susţin, miercuri, proba la limba română în cadrule evaluării naţionale, urmând ca joi, 4 mai, să dea testul la matematică, iar vineri, 5 mai, pe cel la limba maternă pentru minorităţile naţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform ISJ Neamț, la nivelul județului Neamț, din cei 3797 de elevi înscriși, au participat 3655 (142 fiind absenți)

Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor.

În ceea ce priveşte evaluarea naţională de la finalul clasei a VI-a, aceasta va avea loc pe 10 şi 11 mai, cu probele la Limbă şi Comunicare, respectiv Matematică şi Ştiinţe. Şcolarii de clasa a II-a au dat aceeaşi evaluare în perioada 10-14 aprilie, înainte de vacanţa de primăvară.

Este al patrulea an consecutiv în care elevii susţin aceste evaluări. Rezultatele nu se trec în catalog, dar vor fi evaluate la nivelul fiecărei şcoli. Aceste evaluări au rolul de a soate în evidenţă nivelul fiecărui elev, astfel încât să se cunoască unde are lipsuri şi unde mai trebuie lucrat. Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că, pentru prima dată după patru ani de când au fost introduse aceste evaluări, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar Judeţean, astfel, să se poată avea o viziune de ansamblu asupra situaţiei actuale.

PUBLICITATE