Incendiu în Roman: Un TIR încărcat cu 22 de tone de zahăr a luat foc


Luni, 4 aprilie, ora 01:21, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un TIR în municipiul Roman, strada Ştefan cel Mare. La locul indicat s-au deplasat 14 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Incendiul a izbucnit în timpul deplasării. Şoferul, cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 45 de ani, a încercat să stingă incendiul cu 2 stingătoare pe care le avea maşina în dotare. Văzând că flăcările se extind rapid de la motor spre întreaga cabină, a scos documentele din interiorul acesteia. În acelaşi timp, un poliţist aflat în zonă a anunţat evenimentul, prin apel la „112”.

Autotrenul fusese încărcat cu zahăr în Republica Moldova și urma să fie predat la fabrica de profil din municipiul Roman, aflată la patru kilometri de locul în care s-a produs incendiul.

„În momentul în care a văzut că nu poate stinge incendiul, şi-a luat actele din cabină. În acest timp, un poliţist care trecea prin zonă a sunat la 112 şi a solicitat prezenţa pompierilor. Aceştia s-au deplasat cu două autospeciale şi 14 subofiţeri şi au lichidat incendiul”, a declarat Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamț pentru Agerpres

Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars cabina autotractorului, o treime din prelata semiremorcii şi o cantitate de aproximativ o tonă de zahăr, din încărcătura totală de 22 de tone.
Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric.

PUBLICITATE