Incendiu pe 210 mp., într-o gospodărie din comuna Alexandru cel Bun.


Luni, 27.06 a.c., la ora 22:00, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112, că a izbucnit un incendiu la un grajd aflat într-o gospodărie din satul Vădurele, comuna Alexandru cel Bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Apelantul a specificat faptul că grajdul este foarte aproape de casă. La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu patru autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau grajdul, fânăria, bucătăria de vară şi magazia. Flăcările se ridicau la peste 15 metri deasupra fânăriei şi cuprinseseră o porţiune din acoperişul casei, iar elemente din faţada casei erau deja degradate din cauza temperaturii. Având în vedere înălţimea flăcărilor, scânteile produse de incendiu şi direcţia vântului (nu de mare intensitate, dar care purta scânteile aruncate de incendiu la înălţime), era în pericol şi o casă vecină.

Pompierii au oprit extinderea arderii în podul casei, au protejat cealaltă locuinţă şi au continuat cu operaţiuni pentru stingerea incendiului, reuşind să îl lichideze în jurul orei 00:40.

Au ars: grajdul şi fânăria, construite din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 140 mp., cele patru tone de furaje, o porţiune din acoperişul casei, respectiv o suprafaţă de aproximativ 30 mp., bucătăria de vară şi magazia (cu pereţi din OSB), pe aproximativ 40 mp., bunurile din interiorul anexelor şi trei animale – un cal, un porc şi o oaie.

Cauza probabilă a incendiului: autoaprinderea furajelor.

La intervenţie au participat 23 de pompieri voluntari şi localnici.

Foto/Video -> AICI

PUBLICITATE