Incendiu la o pensiune din zona Ursuleț (la ieșire din Piatra-Neamț)


Un incendiu a izbucnit în această dimineață (1 ianuarie), în jurul orei 6:23, la pensiunea Boema din comuna Alexandru cel Bun. Focul a cuprins acoperișul pensiunii iar conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț nicio persoană nu a fost rănită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai multe autospeciale încearcă la această oră să stingă focul. Încă nu se cunosc motivele izbucnirii incendiului.

Reprezentanții ISU Neamț au declarat pentru Agerpres că flăcările au cuprins acoperișul pensiunii și au afectat mansarda acesteia, unde se aflau mai multe camere.

La momentul producerii incendiului, în Pensiunea Boema se aflau circa 20 de turiști. Aceștia au fost evacuați de proprietarii pensiunii, până la sosirea echipajelor ISU Neamț. Oamenii au reușit să își ia o parte din bagaje și să iasă din curtea pensiunii.

La locul intervenției s-au deplasat 30 de subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție FRAP, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. Ulterior a ajuns și o autospecială de capacitate medie și 5 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu-Neamț.

Au ars 300 metri pătrați ai acoperișului și au fost degradate 3 camere de la mansardă (camere tehnice) și la etajul I trei camere. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric datorită unui calorifer lăsat în prizăa declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

D.M.B.
sursa video: Facebook
PUBLICITATE