Incendiu la o casă din municipiul Piatra-Neamț, zona Valea Viei

Un incendiu a avut loc astăzi, 20 iunie, la o casă din municipiul Piatra-Neamț. Din primele informații incendiul a fost anunțat în jurul orei 17:00, la o locuință fără etaj de pe strada Dimitrie Cantemir (zona Valea Viei)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform ISU Neamț, la fața locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD, și o autospecială de comandă, cu 1 ofițer și 14 subofițeri. Ajunși la fața locului pompierii au constatat că a explodat o butelie în interiorul locuinței iar incendiul se manifesta cu violență la acoperiș și anexe. Au ars anexele pe o suprafața de 180 metri pătrați, acoperișul casei pe circa 120 metri pătrați iar incendiul s-a propagat și la un adăpost de păsări. Din păcate, proprietarul a rămas și fără 7 păsări care se aflau în adăpost. S-au deteriorat bunurile din locuință, nu din cauza flăcărilor ci din cauza apei care s-a folosit.

Cauza incendiului: un coș de fum deteriorat.

Comunicat ISU Neamț
Marţi, 20.06.2017, la ora 17:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în municipiul Piatra Neamţ, str. Dimitrie Cantemir. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofițer și paisprezece subofițeri cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de comandă şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Ajunşi la locul producerii evenimentului salvatorii nemţeni au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la anexa de locuit şi acoperişul casei. În urma evenimentului au ars anexa pentru locuit, construită din lemn, pe o suprafaţă de cca. 100 mp, acoperişul casei acoperit cu draniţă şi tablă cu o suprafaţă de cca. 120 mp, adăpostul pentru păsări construit din lemn, şapte păsări, documente personale şi de proprietate, o butelie de gaz. O altă butelie de gaz a fost evacuată din locuinţă de pompierii militari. Intervenţia a durat aproximativ două ore.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “coş de fum deteriorat”.

PUBLICITATE