Incendiu la o brutărie din județul Neamț, provocat de scântei purtate de vânt

Duminică, 17.09.2017, la ora 21:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un operator economic (brutărie) în satul Dămuc din comuna Dămuc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofiţer şi zece subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ şi o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bicaz, o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bicazu Ardelean, 15 pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dămuc şi aproximativ 20 de cetăţeni. Datorită intervenţiei prompte şi rapide a forţelor participante a fost limitată propagarea incendiului la întreaga construcţie.

În urma evenimentului au ars cca. 150 mp astereală din lemn din compunerea acoperişului. S-au degradat cca. 100 ml învelitoare din tablă şi un geam termopan.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,jar sau scântei purtate de vânt pe materiale combustibile”.

PUBLICITATE