Incendiu la fostul Centru de legume și fructe din orașul Târgu-Neamț. Au intervenit 25 de pompieri

Joi, 18 ianuarie a.c., în jurul orei 23:15, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la fostul Centru de legume si fructe din Tg. Neamt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-au deplasat la locul evenimentului 2 ofițeri , 18 subofițeri cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Det. TG Neamt. De la resedinta s-au deplasat Inspectorul sef, prim adjunctul, seful grupei operative si 1 specialist de la Inspectia de prevenire. Pentru asigurarea actiunilor de interventia s-a deplasat de la Det Piatra Neamt 1 autospeciala de stingere cu 5 subofiteri .

La sosirea forțelor, la locul evenimentului, incendiul se manifesta la interiorul halei și la acoperiș. Pe timpul intervenției, pompierii au evacuat mai multe butelii cu gaz metan și cu acetilenă.

Au ars: acoperișul halei, aflată în conservare, construit din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 1000 mp., pereții despărțitori din lemn, deșeuri din material lemnos, o mașină de îndreptat lemn și un utilaj de înfoliere. A fost deteriorată tubulatura de exhaustare și mai multe utilaje aflate în hală. Pompierii militari au reușit împiedice propagarea flăcărilor la o hală învecinată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,tăiere/lipire cu un dispozitiv pentru sudură/tăiere/lipire fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor”

PUBLICITATE