Incendiu în Grumăzești. Proprietarul verificase butelia cu bricheta


Miercuri, 29.06 a.c., la ora 15:32, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit incendiu la o bucătărie de vară aflată într-o gospodărie din localitatea Grumăzeşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. Până la sosirea pompierilor, proprietarul şi doi vecini au reuşit să limiteze incendiul la camera în care a izbucnit şi au scos butelia din incintă.

Paramedicii au acordat primul ajutor proprietarului, în vârstă de 76 de ani, care a suferit arsuri de gradul I (superficiale) la nivelul feţei. Persoana a refuzat transportul la spital. În acelaşi timp, pompierii au stins incendiul, în urma căruia au ars racordul aragazului, uşa din lemn şi tocul acesteia. S-au degradat bunurile casnice, geamurile, tencuiala şi instalaţia electrică din încăpere.

Cauza probabilă a incendiului: scăpări de gaze combustibile (după racordarea buteliei la aragaz, proprietarul a verificat, folosind flacără, dacă există scăpări de gaze).

PUBLICITATE