Încălțămintea neadecvată a mai făcut două victime pe Ceahlău


20160528_201628În seara zilei de 28, în jurul orei 18.40, Dispeceratul SSN a fost anunțat prin 112 că în zona cascada Duruitorea se află o turistă cu un traumatism de membru inferior. Echipa de intervenție s-a deplasat în zona unde a găsit-o pe D.A. de 17 ani din Galați. Acesta, grație echipamentului neadecvat, a suferit o cădere în urma căreia a rezultat un traumatism de gleznă și genunchi, a membrului inferior drept.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După acordarea primului ajutor și imobilizarea membrului a fost transportată în Stațiunea Durău și predată la autospeciala SMURD. În momentul în care autospeciala SMURD părăsea Baza Salvamont a trebuit să fie oprită deoarece pe același traseu dar în zona Poaiana Viezuri, din acelasi grup din Galați, a mai venit tot prin 112 o nouă solicitare.

20160528_212151Echipa de intervenție a urcat din nou în munte și a urmat aceeași procedură și pentru V.N (16 ani), care suferise un traumatism de membru inferior aproape identic și tot datorat încălțămintei neadecvate. În jurul orei 21.30 autospeciala SMURD părăsea Durăul cu ambele cazuri, care au fost rezolvate în aproximativ trei ore.

Acest tip de accidente sunt frecvente în anii ploioși când rădăcinile arborilor devin extrem de alunecoase. Astfel, trebuie evitat pe cât posibil călcarea pe aceste rădăcini cât și o echipare corespunzătoare.

Comunicat Raul Papalicef – Șef Savamont Neamț

PUBLICITATE