Încă o femeie din județul Neamț a murit de gripă! Numărul deceselor a ajuns la 68

O femeie de 83 de ani din județul Neamț a murit, iar Institutul Naţional de Sănătate Publică a confirmat astăzi, 28 februarie, că decesul victimei a fost cauzat de virusul gripal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La nivel național, ultimele cazuri s-au înregistrat la trei persoane (doi bărbaţi – unul de 66 de ani din judeţul Braşov şi altul de 67 de ani din judeţul Iaşi – şi o femeie de 83 de ani din judeţul Neamţ.), numărul total al deceselor ajungând miercuri (28 februarie) la 68, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Femeie de 83 de ani, din județul Neamț, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal (Data decesului: 28/02/2018) – notează un comunicat al INSP

Conform DSP Neamț, pacienta (C.I. – 83 de ani, din Horia, județul Neamț) s-a prezentat la SMU Roman în data de 11 februarie cu febră, frisoane, artralgii, tuse productivă, mialgii, curbatură, stare generală alterată, fiind internată în secția de Boli Infecțioase Roman cu gripă, insuficiență respiratorie acută, pancitopenie. Pacienta nu a fost vaccinată antigripal și era în evidență cu diabet zaharat tip 2 și pancitopenie.
În urma tratamentului instituit, simtomatic și antiviral, evoluția a fost nefavorabilă, cu deces în data de 28 februarie. Pacienta a fost confirmata cu virus gripal tip A,H1pdm09.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, o altă femeie (de 45 de ani din județul Neamț) a murit de gripă. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE