În ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat patru conducători auto aflați sub influența alcoolului

Pe raza localităților Grințieș, Roznov, Ion Creangă și Bicaz Chei, în ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat patru conducători auto care conduceau sub influența alcoolului, unul dintre aceștia încercând să se sustragă urmăririi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel în jurul orei 16.20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț fiind în serviciul de supraveghere și control trafic rutier pe DN 15, în localitatea Bradu, aparatul radar montat pe autospeciala de poliție a înregistrat un autoturism care circula cu viteza de 80 de km/h în localitate. Datorită faptului că șoferul acestui autoturism nu a respectat semnal de oprire efectuat de polițiști, ci a mărit viteza de deplasare, s-a procedat la urmărirea acestuia și la blocarea în trafic a autoturismului pe DC 263 localitatea Pintic. În urma identificării conducătorului auto, un bărbat de 36 de ani, din Grințieș și a testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

În jurul orei 17.30 polițiștii din cadrul Poliției Oraşului Roznov au constatat faptul că pe str. Sub Deal din localitate un tânăr de 19 ani din Roznov a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere, fapt pentru care a pierdut controlul vehiculului, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un gard din beton, avariind autoturismul. În urma testării tânărului cu aparatul etilotest a reieșit faptul că acesta se afla sub influența alcoolului. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În noaptea de 08/09.09.2015, orele 00.20, în urma unei sesizări, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.9 Ion Creangă au identificat un tânăr de 20 de ani, din Valea Ursului, care ar fi condus un autoturism pe raza localității Ion Creangă și ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, avariind autoturismul. Conducătorul auto a fost depistat la fața locului și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot în noaptea de 08/09.09.2015, orele 00.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Bicaz Chei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe DN 12C a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale în care a fost implicat un singur autoturism . Deplasându-se la faţa locului, a fost identificat un bărbat de 28 de ani, din Dămuc care a refuzat să se legitimeze şi să fie testat cu aparatul etilotest. Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul orăşenesc Bicaz unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că plăcuțele cu numerele de înmatriculare provizorie ce se aflau pe autoturismul marca Alfa Romeo, condus de bărbat, erau atribuite unui alt autoturism.
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și de conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare.

Comunicat al Politiei Neamt

PUBLICITATE