În timp ce 180 de elevi erau instruiți de jandarmi, 30 erau culeși din baruri


180 de elevi de liceu din Roman au fost prezenţi la o activitate de prevenire a consumului de droguri
în timp ce alţi 30 de elevi au fost găsiţi de jandarmi în baruri

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 16 martie, locotenent colonel Marius Pascaru din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi doamna Nicoleta Tablan de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ au fost prezenţi la Colegiul Tehnic ,,Miron Costin” din Roman la o activitate de prevenire a consumului de droguri.

20160301_120826[2]Activităţile desfăşurate au avut drept scop creşterea nivelului de informare şi conştientizare cu privire la implicaţiile şi riscurile consumului de droguri ori de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Aceste activităţi sunt demarate în baza unui proiect de formare de abilităţi de viaţă pentru prevenirea consumului de droguri intitulat ,,LECŢII PENTRU MÂINE”, program de care beneficiază mai multe unităţi şcolare din judeţul Neamţ. Acest proiect îşi propune exersarea anumitor abilităţi de viaţă esenţiale în prevenirea consumului şi dependenţei de droguri, abilităţi cum ar fi cele de comunicare, de rezolvare a conflictului, de luare a deciziilor ori abilităţi de a se opune.

DSC03628[2]În timp ce 180 de elevi învăţau cum se poate preveni consumul de droguri şi ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale unor fapte antisociale, un număr de 30 de elevi de liceu au fost găsiţi în baruri de jandarmii de la prevenire şi combatere fapte antisociale.

În urma acestei acţiuni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ va informa Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ cu privire la situaţia elevilor găsiţi în locul şi momentul nepotrivit.

Având în vedere necesitatea prevenirii situaţiilor de risc în zona instituţiilor de învăţământ, în scopul creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, a fenomenului contravenţional şi infracţional, jandarmii vor mai desfăşura astfel de acţiuni punctuale la instituţiile de învăţământ.

PUBLICITATE