În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 250 de jandarmi vor acţiona zilnic la nivelul judeţului Neamț

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 250 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ sprijiniţi de colegii lor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, vor acţiona zilnic la nivelul judeţului pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 19 de obiective din competenţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În noaptea de 15/16 aprilie a.c., peste 150 de jandarmi, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a ceremoniilor religioase ocazionate de sărbătoarea Învierii Domnului la mănăstirile şi bisericile din judeţ.

În zonele de competenţă, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situaţia săvârşirii unor fapte antisociale.

Jandarmii nemţeni recomandă participanţilor:

– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;

– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;

– acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate;

– să nu participe la slujbe sub influenţa băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor arme de orice fel, materii explozive, substanţe irritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă — 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de ordine şi siguranţă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea lor.

Întrucât se apropie sfintele sărbători pascale, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi toţi jandarmii nemţeni transmit cetăţenilor judeţului să aibă parte de sănătate, iar minunea Învierii Domnului să dăinuie în inimile tuturor, să le lumineze viaţa şi să aducă renaşterea credinţei, a speranţei şi a bucuriei. Paşte Fericit!

PUBLICITATE