În nicio localitate din județul Neamț nu s-au înregistrat inundații sau pagube (17 iunie)

Județului Neamț i-a trecut glonțul pe la ureche în noaptea de sâmbătă spre duminică (16-17 iunie), cu toate că autoritățile se așteptau la ceea ce este mai rău, în condițiile în care au fost anunțate fenomene hidro-meteorologice periculoase: Cod portocaliu de ploi și inundații.(vezi articole – AICI și AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși s-a preconizat că se vor cumula cantități de apă ce vor depăși chiar și 60…70 litri pe metru pătrat, în nicio localitate din județul Neamț nu s-au înregistrat inundații sau pagube.

Pentru că atenționarea de vreme rea a venit din timp, autoritățile și-au luat treaba în serios și s-au pregătit pentru eventuale inundații. Astfel, prefectul județului a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a stabilit măsurile necesare conform procedurilor. (vezi articolul – AICI)

Nu s-au semnalat probleme deosebite în județul nostru. Nu sunt depășiri ale cotelor de apărare. Nu sunt motive de îngrijorare. Echipele de intervenție au monitorizat toate zonele. Nu ni s-au semnalat nici pe 112, nici la telefonul de permanență al Prefecturii că ar fi probleme. Doamne ajută!” – a fost mesajul postat de prefectul Daniela Soroceanu în această dimineață.

Astăzi, 17 iunie, ANM a emis un nou Cod galben de averse însemnate cantitativ valabil până luni, ora 5:00, pentru județul Neamț. Totodată, a actualizat și informarea meteo de instabilitate atmosferică accentuată. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE