În două zile, polițiștii au confiscat circa 50 mc. de lemn transportat ilegal


În ziua de 11.03.2016, în jurul orei 13.00 cu ocazia activităţilor desfăşurate pe raza de competență, polițiștii Postului de Poliţie Borca împreună cu lucrătorii Ocolului Silvic Borca au identificat în trafic o autoutilitară ce transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor de însoţire a materialului lemnos încărcat în autoutilitară, s-a stabilit că acestea nu corespund din punct de vedere cantitativ şi calitativ, fapt pentru care s-a dispus confiscarea cantităţii de 16,98 mc. lemn lucru răşinoase. Totodată conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani, din Poiana Teiului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 2.000 lei, conform Legii nr. 171/2010.
Materialul lemnos a fost predat în custodia Ocolului Silvic Borca în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii provenienţei acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În dimineața zilei de 10.03.2016, orele 08.30, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Bicaz, au acționat pentru verificarea legalității transportului de material lemnos și au identificat în trafic, pe str. Capşa, din oraşul Bicaz o autoutilitară care tracta o remorcă încărcată cu lemn.
În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto de 35 de ani, din Bicaz Chei transporta cantitatea de 21,7 mc. material lemnos deşeuri foc, fără a deţine documente legale de provenienţă, respectiv aviz de însoţire a mărfii.
S-a dispus confiscarea materialului lemnos, ce a fost predat în custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amendă de 2000 lei, conform art. 19 din Legea 171/2010.

Tot joi, în jurul orei 10.00, un alt echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Bicaz, a identificat şi oprit pe str. Energiei din oraşul Bicaz o autoutilitară, care era încărcată cu lemn.
Conducătorul auto ,un tânăr de 23 de ani, din Bicaz Chei, care nu deținea aviz de însoţire a mărfii pentru cei 11,66 mc. de lemn foc transportat, a fost sancţionat contravențional cu amendă de 2000 lei, conform art. 19 din Legea 171/2010. Totodată s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de 1340 lei, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Bicaz.

PUBLICITATE