În decurs de o săptămână, SMURD Neamț a executat 169 de misiuni pentru asistenţa medicală de urgenţă şi acordarea primului ajutor

Pe parcursul săptămânii 07 – 13 decembrie 2015, echipajele SMURD Neamţ au executat 169 de misiuni pentru asistenţa medicală de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat, astfel:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • 97 de intervenţii în cazul situaţiilor de urgenţă cauzate de afecţiuni medicale;
  • 23 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme cauzate de căderi (majoritatea de la acelaşi nivel);
  • 17 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme în urma unor agresiuni;
  • 9 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme apărute în urma altor situaţii decât cele enumerate (traumatisme apărute de câteva zile, plăgi tăiate sau înţepate)
  • 5 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor implicate în accidente rutiere (au fost asistate 6 persoane);
  • 4 solicitări pentru a interveni în situaţii în care persoana era inconştientă. În trei cazuri (un bărbat spânzurat, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Sagna, luni, 07:12; un bărbat cu vârsta de 50 de ani, din comuna Săvineşti şi un bărbat în vârstă de 76 de ani, găsit în baia apartamentului său din municipiul Piatra Neamţ, strada Unirii, în ziua de 11 decembrie), medicul de pe echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a declarat decesul. În cazul celui de-al patrulea pacient, un bărbat în vârstă de 67 de ani, echipajul a efectuat timp de 55 de minute manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, la sfârşitul cărora bărbatul a fost declarat decedat.
  • 13 misiuni de acordare a primului ajutor calificat unor persoane care au suferit intoxicaţii (emanând halenă alcoolică), majoritatea căzute în locuri publice.
  • 1 misiune de asistenţă medicală în cazul unei intoxicaţii cu monoxid de carbon.

În afara situaţiilor menţionate, echipajele SMURD s-au mai deplasat la 6 evenimente, fără a interveni, având în vedere că persoanele vizate au refuzat asistenţa medicală. Într-o situaţie s-a constatat că e vorba de o alarmă falsă.

PUBLICITATE