Îmbunătățiri în aspectul și calitatea cimitirelor din Piatra Neamț

 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aspectul și calitatea cimitirelor din Piatra Neamț au început să se îmbunătățească prin măsurile pe care primăria Piatra Neamț le-a luat în ultima perioadă. Lucrările au început din anul 2015 dar anul acesta a fost demarat un plan concret de sarcini pentru a elimina toate problemele sesizate cu privire la soarta cimitirelor din Piatra Neamț. De menționat este faptul că în anul 2015, au fost 12 controale efectuate de instituțiile abilitate (Garda de mediu, ITM-ul, OPC-ul, etc.) în urma cărora, din fericire, nu s-au semnalat neregului și nici nu s-au aplicat sancțiuni.

Pentru anul 2016, s-a stabilit un plan concret de măsuri cu sarcini atât pentru Primăria Piatra Neamț cât și pentru concesionar și anume:
– amenajarea extinderii din cimitirul Pietricica
– asigurarea iluminatului în cele două cimitire
– dotarea cu grupuri sanitare ecologice
– continuare dotării cu coșuri de gunoi și pubele

În primele trei luni din acest an, s-au montat 40 coșuri de gunoi pe aleile interioare, s-au montat 7 camere de luat vederi cu dispozitive de stocare a înregistrărilor la Monumentul Eroilor (4), la poarta de acces principală (2) și în strada Gârloman (1).
În perioada imediat următoare
– se va mai monta gard de plasă de-alungul pârâului Borzoghian, pentru a nu mai fi aruncate gunoaiele în pârâu.
– se va revopsi gardul din plasă,
– se va repara poarta de acces la Monumentul Eroilor, clădirile capelelor mortuare.

S-a reparat șarpanta de la clopotniță, s-au completat țiglele căzute și s-a igienizat biroul administrativ. Important este că s-a înlocuit firma de pază, făcându-se progrese în privința asigurării pazei, totodată a limitării intrării cerșetorilor și s-a interzis accesul auto. La cimitirul Pietricica s-au montat 2 camere de luat vederi, s-a asigurat iluminatul la poarta de acces, s-a interzis accesul auto și se vor monta în perioada următoare un număr de 40 coșuri de gunoi.”

„În concluzie putem spune că după aceste măsuri, aspectul cimitirelor cât și calitatea serviciilor oferite s-au îmbunătățit substanțial. Totodată s-a îmbunătățit și desfășurarea serviciilor funerare prin controlul acesului în cimitire a cerșetorilor. Este evident faptul că mai sunt în continuare lucruri de făcut și sperăm să observăm cu toții o îmbunătățire continuă a aspectului dar și a calității.” – a declarat primarul Dragoș Chitic

 

PUBLICITATE