Imagini surprinse cu primul pui de zimbru fătat în libertate, în această primăvară, în Neamţ

Imagini surprinse cu primul pui de zimbru fătat în această primăvară în Parcul Natural Vânători Neamţ, singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, au fost publicate de Romsilva pe Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Puiul de zimbru explorează atent locurile din jur. Acesta este al 13-lea pui de zimbru născut în libertate în ultimii şase ani, de la eliberarea primilor zimbri în parc, „semn că programul derulat de specialiştii Romsilva este unul de succes”.

La sfârşit de săptămână, o veste excelentă! Colegii noştri Răzvan Deju, Cristi Croitoru, Mihai Busuioc şi Ioan Mihuţ au surprins în mijlocul unei păduri primul pui de zimbru fătat în această primăvară în Parcul Natural «Vânători» Neamt. Acesta este al 13-lea pui de zimbru născut în libertate în cei şase ani de la eliberarea primilor zimbri în parc, semn că programul derulat de specialiştii Romsilva este unul de succes”, este mesajul Romsilva care însoţeşte imaginile.

Potrivit Romsilva, zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958, la două secole de la dispariţia sa din principatele române. În urmă cu şase ani, au eliberate primele exemplare în natură în Parcul Natural ”Vânători” Neamţ, iar numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este acum de 37, între care 13 zimbri născuţi liberi. În ultimii şase ani, zimbrii eliberaţi şi-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru şi 3 viţei născuţi anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiştii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecţie şi acomodare.

Parcul Natural ”Vânători” Neamţ este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate, parcul fiind introdus în ”Top 100 de destinaţii sustenabile”, clasament internaţional realizat de experţi internaţionali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători Neamţ, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi natural administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ.

PUBLICITATE