Imagini foto cu nemțeanul ACUZAT de TERORISM. Voia să arunce în aer Ministerul de Interne!

Au apărut primele fotografii cu Cristian Bîrzu, românul arestat pentru acte de terorism, după ce acesta a vrut să comită „atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care ar încerca capturarea sa în vederea reîncarcerării”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Iaşi au emis pe numele nemțeanului BÎRZU CRISTIAN, miercuri noapte (13 septembrie), mandat de arestare pentru 30 de zile. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul celorlalţi trei bărbaţi care sunt acuzaţi de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, care fuseseră reţinuţi în acest caz.

Diana Micu Cheptine, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Iași, a declarat că bărbatul acuzat de DIICOT de terorism, Cristian Bîrzu, a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, magistrații au dispus arestarea a încă trei persoane, Constantin Mandache, Cristian Aștefănoaei, Gabriel Pintili, aceștia fiind bănuiți că fac parte dintr-o rețea care se ocupa de „fals material în înscrisuri oficiale”.
Decizia magistraților survine după aproximativ șapte ore de deliberări.

Cristian Bîrzu, cetățean român domiciliat în Roman, județul Neamț, convertit la Islam și identificat cu indicatori de radicalizare, a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania și în România. (mai multe puteți citi – AICI)

Cristian Bîrzu, bărbatul din Roman reţinut de DIICOT pentru terorism, fiind suspectat că plănuia atacuri cu bombă vizând trupele speciale ale MAI, avea legături inclusiv cu interlopul bucureştean Ioan Clămparu, arată procurorii în referatul cu propunere de arestare preventivă. – notează MEDIAFAX

În timpul încarcerării la Penitenciarul Iaşi, bărbatul a avut un comportament foarte violent, s-a impus ca şef de cameră şi a fost diagnosticat cu afecţiuni psihice, respectiv tulburare de comportament şi psihopatie iritabil-impulsivă, acesta fiind recidivist, arată procurorii. Cristian Bîrzu a dobândit o repulsie faţă de trupele speciale şi şi-a manifestat dorinţa de a se răzbuna pe ei iar unele discuții ale acestuia le puteți citi – AICI

foto: Facebook
PUBLICITATE